Liisanlinnan vaakunat

Linnan ritarisaliin on tullut vaakunasarja: koti, usko ja isänmaa.  Sarjan aloitti isänmaan vaakuna.

 

VaakunakotiKoti-vaakuna

Mikä on koti? Katto, jokia suojaa sateelta. Neljä seinää, jotka pitävät kylmät tuulet ulkona. Lattia, joka eroittaa jalan routaisesta maasta.
Kyllä, mutta koti on paljon muutakin....
Se on lapsen naurua, äidin laulua ja isän tuomaa turvallisuutta. Se on rakastavaisten sydänten lämpöä, onnellisten silmien valoa, ystävällisyyttä, uskollisuutta ja kaveruutta. Koti on lasten ensimmäinen koulu ja kirkko, jossa he oppivat mikä on oikein, mikä on hyvää ja mikä on kohteliasta ja mitä merkitsee toisten auttaminen.
Koti on paikka, jossa saa huolenpitoa vaivoihin ja osanottoa suruihin. Siellä isää ja äitiä kunnioitetaan ja jaetaan omat ilot toisten kanssa.
Siellä lapset ovat odotettuja ja siellä raha ei ole yhtä tärkeätä kuin rakkaus ja huolenpito. Siellä kahvipannukin laulaa onnellisuudesta. Siellä. Kotona.

 

 

vaakunauskoUsko-vaakuna

Jumala ompi linnamme, ja vahva turva aivan. On miekkamme ja kilpemme, ajalla vaaran vaivan.

 

 

 

 

 

 

vaakunaisanmaaIsänmaa-vaakuna

Partioliikkeen perustaja sanoo näin:

"Minun maani ja sinun maasi eivät syntyneet itsestään tyhjästä. Sen rakensivat miehet ja naiset raskaalla työllä ja kovalla taistelulla, usein henkensä uhraamalla - aidolla isänmaanrakkaudella.Kaikessa, mitä teet, olkoon isäänmaasi ensi sijalla. Älä kuluta koko aikaasi ja kaikkea rahaasi vain itsesi huvittamiseen, vaan ajattele ensiksi, miten voisit toimia yhteiseksi hyväksi. Kun olet tämän tehnyt, voit oikeutetusti ja rehellisesti nauttia elämästä omalla tavallasi.

Ehkä et ymmärrä, millä tavalla voi olla hyödyksi maalleen jos on vain pieni poika (tyttö). Mutta partiolakia noudattava partiolainen voi olla hyödyllinen. >Isänmaa ensin, sitten minä< olkoon päämääränäsi. Jos kyselet rehellisesti itseltäsi, saattaa tällä hetkellä järjestys olla päinvastainen. Jos näin on, toivon, että tästä hetkestä lähtien muutat ne oikeaan järjestykseen ja pidät ne aina siten.

Älä tyydy roomalaisten ja eräiden nykyajan ihmisten tavoin maksamaan toisille jalkapallon pelaamisesta ja sinun puolestasi taistelemisesta.
Tee itse jotain pitääksesi maasi lipun korkealla. Jos tässä hengessä käyt partioimaan, saat jotakin aikaan. Älä ryhdy siihen vain, koska se on hauskaa, vaan koska näin voit valmentaa itseäsi oman maasi ja koko maailman hyväksi kansalaiseksi.Sinulla on silloin oikeaa isänmaallisuutta, jota jokaisen pojan (tytön) on omistettava ollakseen jonkin arvoinen".